14 Şubat 2020 Cuma

Alan Wake (2012)




Alan Wake ikinci kez bitirdiğim hayranlıkla oynadığım ve bitirdikten sonra aşık olduğum oyunlardan biri. Remedy'nin Max Payne serisinden sonra oyun dünyasına kazandırdığı başyapıtlardan biri. 




Alan kitapları çok satılan bir yazardır ama son zamanlarda başarılı bir işe imza atamamıştır ve kafa dinlemek için karısı Alice ile Bright Falls'a yolculuk ederler. Burada bir klübe de kalırlar ve Alice yüzmek için göle girer. Alan ise onun boğulduğunu düşünür ve hikaye başlar. 



Alan daktilosunun başına geçer ve burada yeni kitabını yazmaya başlar. Onun yazıları kendi kabusu ve bizimde oynayacağımız oyun olacaktır. Oyun çok orijinal bir fikre ve senaryoya sahip. Karakterin yazdığı romanı oynamak çok zekice gerçekten. Hem oyun oynuyor, hem film izliyorum hem de roman okuyoruz. 



Karanlık oyun boyunca en büyük düşmanımız. El fenerimiz ve silahımız ile karanlığa karşı yola düşüyoruz. Bu yolculukta bize Barry gibi çok eğlenceli bir karakter eşlik ediyor. Şerif Sarah'ı da unutmamak lazım epeyi yardımı dokundu. Oyunda silahın yanında ışık bombası ve fişek gibi bizi hayatta tutan kritik ekipmanlar mevcut. Bazı anlarda çatışmak boşa nefes tüketmek gibi bir şey fişekleri kullanıp arkanıza bakmadan topuklamanız lazım. Erkekliğin %99'u kaçmaktır felsefesi devreye giriyor burada. Gece kulaklığı takın ve harika atmosferin keyfini çıkarın. Korku gerilim oyunlarını sevenler için bulunmaz bir nimet Alan Wake.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder