13 Şubat 2020 Perşembe

Before I Go to Sleep (2014)




S.J Watson'ın romanından uyarlandığı filmin yönetmen koltuğunda The American filminin senaristi Rowan Joffe oturuyor. Filmin kadrosu dikkat çekici. Nicole Kidman, Colin Firth ve Mark Strong gibi isimlerin oynadığı film kadrosu için bile filmi izleme sebebi olabilir.





Christine 40 yaşında amnezi hastası bir kadındır. Her gece uyuduğunda zihni her şeyi silmektedir. Her gün uyandığı zaman geçmişe dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Her seferinde 20'li yaşına dönmektedir.



Kocası Ben tarafından banyoya asılan resimler sayesinde geçmişi hatırlamaya çalışmaktadır. Christine kocası Ben ile yaşamaktadır her sabah bir yabancının yanında uyanan Christine kocasına her seferinde sen kimsin diye sorar.



Ben her gün bu durumu karısına açıklamak zorunda kalır. Ben, Christine'e bir kaza geçirdiğini ve 1999 yılında evlendiklerini 14 yıldır evli olduklarını söyler. Üniversitede tanıştıklarını söyleyip geçmişi hatırlamasına yardımcı olur.





Christine bir gün uyandığında telefon çalar Dr.Nasch tarafından aranmaktadır. Dr.Nasch University College'de nöropsikologtur ve Christine'in doktorudur. Nasch ona elbise dolabını açmasını söyler dolapta bir kamera gizlidir ve oynat tuşuna basıp içinde videoları izlemesini söyler. Geçmişe dair bir şey hatırlamayan Christine her gün bu kameraya anılarını kaydedip onları unutmamaya çalışacaktır. Ertesi gün uyandığında kameranın varlığından habersiz olacak Christine kamerayı hatırlatması için her gün doktor tarafından aranmaktadır. 



Doktoru tarafından yardım alan Christine yavaş yavaş geçmişi sorgulamaya başlayacaktır. Kocasının kendisine söylediği kaza geçirdiği yalanını öğrenmiştir. Christine kaza geçirmemiş saldırıya uğramıştır. Artık etrafındaki kimseye güvenmemeye başlar ve kocası ile doktoru arasında zihinsel bir savaş içine girer. 



Git gide geçmişe inen Christine kızıl saçlı olarak zar zor hatırlayabildiği üniversiteden en yakın arkadaşı Clare'i hatırlar. Claire, Christine'e bir kayıt bırakmıştır doktoru sayesinde bu kaydı öğrenen Christine kocasının kendisini 4 yıl önce terk ettiğini öğrenir.




Çok fazla şey öğrendiğini gözlemeyen Ben bundan rahatsız olur ve Christine ile kavga edip evi terk eder. Bu kavgadan sonra Claire'ı arayan Christine şok edici gerçeği öğrenecek ve film bundan sonra gizemli finaline doğru gidecektir. Ben, Christine'i
 her şeyin başladığı otel odasına götürecek ve her şeyi hatırlamasını isteyecektir. Artık bu işe bir son vermenin vakti gelmiştir.

Before I Go to Sleep süresi boyuca seyirciyi gizemi ile ayakta tutan bir film. Çok kaliteli ve seyircinin içine ciddi bir şekilde işleyen bir film değil ama sıkılmadan gizem gerilim filmi izlemek isteyenler için iyi bir tercih olabilir. 

6.5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder