14 Şubat 2020 Cuma

Days Gone (2019)




Hayatta kalma oyunlarını pek seven biri değilim ama bu oyunu bayılarak oynadım.  Bize Deek karakteri ile bir nevi The Walking Dead dizisinden hayranı olduğumuz Darly karakterini oynama fırsatı veriliyor. Hayatta kalmak için silahlarımızı kuşanıp motoromuza atlayıp oradan orada koşturuyoruz. İster sürüleri temizleyin, ister hastalıklı yuvaları yakın, ister yan görev yapın, ister sadece motor ile gezin, ister etrafdaki lazım olan eşyaları toplayın, ister hikayenin tadını çıkarın, ister kamplarda ki açılan işlerde işleri yapıp kredi kazanın. Kazandığımız krediler ile motorumuzu geliştirebiliyoruz ve yeni silahlar açılıyor. Kazandığımız xp ile ise yetenek ağacımızı geliştiriyoruz. Oyun size bir çok şey yapma seçeneği sunuyor ve oyun saati gerçekten uzun sayılır doya doya oyunun tadını çıkarabiliyoruz. Yağmurlu hava da başka karlı hava da başka atmosfer çok güzel oluyor. Grafikler ve atmosfer harika oyunda. Bu oyun sadece motor sürmek için bile oynanır. Karşımızda hem açık dünya oyunlarını sevenleri, hem aksiyon, korku ve gerilim oyunu sevenleri hem de hikaye tabanlı oyunları sevenleri tatmin edecek bir oyun var. Ortaya karışık eğlenceli, vahşet dozu yüksek, bu konuda ellerini korkak alıştırmamışlar. Yolda giderken karşımıza ayı ve bir sürü yabani hayvan çıkıp zorlu bir yaşam koşulları içinde olduğumuzu oyun her seferinde gözümüze sokuyor. Hastalıklı küçük veletleri öldürmek zorumuza gitse de onlar çocuk değil kaçık... Bu kadar eğlenceli bir oyunda yaratılan hikaye ve karakterler de öyle özensiz olmamış. Karakterlerin altını çok iyi doldurmuşlar. Zamanla kamplar evimiz karakterler ise aileden biri oluyor. Karımız Sarah için tüm zorluklara göğüs geriyoruz. Kan kardeşimiz Bozeer ne kadar kafa açarsa açsın o bizim yol arkadaşımız. Boozer gerçek bir dava adamı. 



Oyuna alıştıktan sonra oyuna tekrar girdiğimizde ekranda beliren motor resmi ve arkadan giren müzik beni her seferinde duygulandırıyor. Oyunda çok sağlam bir iki parça var özellikle motor sürerken bize keyifli anlar yaşatan bir kaç an var. Müzik eşliğinde manzaranın keyfini çıkarıyoruz. Oyun ilerledikçe hikaye başka bir hal alıyor ve yeni karakterler ekleniyor bu karakterlerde hikaye için önemli bir yer tutuyor. 



Days Gone bir çok oyun severi tatmin edecek, verdiğiniz paranın kuruşuna kadar karşılığını alacağınız çok sağlam bir playstation exclusive oyunu. 


1 yorum:

  1. Güzel yazı tebrik ederim. Forumdan buraya yeni geldim, geç okumuş olabilirim. Klavyene sağlık...

    YanıtlaSil