23 Şubat 2020 Pazar

Hardcore Henry (2015)



Ilya Naishuller sinema dünyasında şimdiye kadar denenmemiş bir ilki gerçekleştiriyor ve karakterin kafasına taktığı kamera ile FPS(First Person Shooter) bakış açısı ile seyirciye tüm film boyunca aksiyon dolu anlar yaşatıyor. Ciddi bir yönetmenlik denemesi olmamasına rağmen böyle zor bir işin altından başarıyla kalktığını düşünüyorum. Dinmek bilmeyen aksiyonun dışında bilim kurgu sevenleri de tatmin edecek ögeler barındırdığını da söylemek lazım.



Filmin başında ne olup bittiğini anlamaya çalışırken aksiyon hızlı ve şaşırtıcı bir şekilde başlıyor. İlk yarım saati büyük bir hayranlıkla ve zevkle izledim. Filmin ilk yarım saati her bir sonraki sahnede fark yaratmayı başarıyordu. İlk yarım saatten sonra galiba filmin olayına alıştığım için büyüsü bozuldu ve benim için biraz daha basitleşti. Eğer bu efsanevi giriş tüm filme yayılabilseymiş kesinlikle tam puanı hak eden unutulmayacak bir başyapıt olurmuş.





Eğer filmi izlerken yanınıza arkadaşınız ya da ailenizden biri gelirse film izlediğinizi değil liveleak sitesinden gerçek vahşet görüntüleri izlediğinizi sanabilir. Aksiyon sahneleri son derece gerçekçi. Tüm bu aksiyonun yanında Sharlto Copley'in hayat verdiği Jimmy karakteri de oldukça renkli ve eğlenceli olmuş. Haley Bennett gibi bir güzelliğin de varlığı filmin artılarından biri olmuş. 





Yönetmen 2013 yılında çektiği ''Bad Motherfucker'' klibi ile böyle bir filmin gelebileceğinin haberini de vermiş.

















Hardcore Henry fps bakış açısı ile çekilen ilk uzun metrajlı film olması sebebiyle sinema dünyasına farklı bir soluk getirmiş ve yeniliklere her zaman açık bir sinemasever olarak oldukça beğendiğim bir yapım oldu. Siz de klişe işlerden sıkıldıysanız ve farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız kesinlikle şans vermelisiniz.

8/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder